torsdag 14. juli 2011

Sommermat


Ja visst er det godt med ferske reker og hvitvin i høye glass, eller ei tykkmaget spekeskinke med kjellerkaldt øl og akevitt. Men en helt alminnelig torsdag i steikvarme, når til og med stråhattmannen er for dorsk til matforberedelser: det er da det er så fortreffelig med tjukkmelk og kavring med sukker på! (og kalle det middag). Husker godt at min egen mor, ikke særlig glad i matlaging, smilte bredt når tempen krøp over tjue, og hun kunne si at i dag blir det kulturmelk og kavring, mens hun satte fram dyptallerkner med et stort smil.
På hytta er det enklere enn noe annet sted: Fram med kavringposen og melkekartongen, og hvis det er mange rundt bordet serverer vi på kinesisk porselen (broderns kallenavn for engangsservise).

3 kommentarer:

  1. Gode barndomsminner. Og så godt som det er.

    SvarSlett
  2. Litt sånn at en faktisk glemmer det fra år til år, så denne sommeren har det til nå bare blitt en eneste kavringmiddag, men det kommer nok flere late dager!

    SvarSlett
  3. Ja,ingen tvil om hvor JEG også har kavring og surmelk i fra om sommeren... ;)

    SvarSlett