mandag 1. august 2011

FARVEL FRA HYTTA

Hytteåret er over (Det vil si: vi skal fortsatt være her noen uker, men bloggeåret er over) -  tid for oppsummering:


AUGUST 1

Så nytt hytteåret var, og så mye som lå foran oss da dette bildet ble tatt!


AUGUST 2

Følte nok at sommeren var litt på hell, men hva gjorde vel det?

SEPTEMBER 1

Vi følte oss privilegerte og gledet oss sånn over å kunne leve så nær naturen!

SEPTEMBER 2

Og fortsatt har vi glass på glass i skapet (men det er fordi geleen ikke ble stiv..)

OKTOBER 1

Fortsatt var hytteåret nytt og spennende, og vinteren langt unna.


OKTOBER 2

Kostholdet vårt hadde godt av hytteoppholdet. Til tider har vi vært selvforsynt med grønnsaker og fisk. Vi har konsekvent kjøpt egg og kjøtt på gårdsutsalg, og frukt har vi handlet fra et økologisk firma.

                              


NOVEMBER 1

Så kom vinteren. Tror det var da det virkelig gikk opp for oss at vi skulle tilbringe hele året på hytta.


NOVEMBER 2

En stemning som dette, fanget opp en morgen over tannpussen, er blant opplevelsene som har gjort hytteåret verdifullt.DESEMBER 1

Nå begynte vi å bli hytte-rutinerte!
DESEMBER 2

Husker godt den intense julefølelsen her - hytta er et skikkelig julested!!
JANUAR 1

Vi beholdt litt av julestemningen ut i januar, for det ble ganske stille da siste julegjest dro.


JANUAR  2Dagene ble lysere og lysere, og vi gikk rundt med smilemunn. Kunne ta skiene på rett utenfor hyttedøra, og hvis formen var dårlig ruslet vi rett og slett en tur på flate vannet.


FEBRUAR 1En glad morgen - vi skjønte at det kom til å bli vår dette året også!


FEBRUAR 2

og sånn som jeg strevde med dette motivet - vanskelig å få det til å skinne slik jeg ville (og jeg ante ikke at det fantes fotoredigering som til og med jeg kunne mestre)


MARS 1

Naturen. Vi hadde store forventninger til den. Alle innfridd!


MARS 2

Plutselig var vinteren over, og hvordan hadde det egentlig gått til?


APRIL 1

Siste vinterrester - nesten uvirkelig, også på hytta går tida fort!


APRIL 2

I påska SKAL en jo være på hytta, så da ble vi ordinære hyttefolk


MAI 1

Oy, vi har jo vært her et helt vinterhalvår jo. Og overlevd!MAI 2

Rusler i sandaler der jeg "nettopp" vasset rundt i snø og høye fjellsko
 JUNI  1


Det er sommer og nest siste hyttemåned allerede. Underlig.

JUNI 2

Nå begynner det faktisk å nærme seg slutten av hytteåret. Godt å vite at vi fortsatt skal ha mange og hyggelige hyttemåltider i lysthuset.

JULI  1


Nesten vemodig å bla gjennom bildene fra året som gikk, minnes alle sanseopplevelsene, de hverdagslige gjøremålene, inntrykkene vi sitter igjen med.

JULI 2


Så ble den siste sommerlige hyttemåneden avsluttet med en katastrofe som skaket hele Norge. Den lille bygda vår også. Selvfølgelig.
Ettertanken på denne tida, som vi trodde ville dreie seg om noe privat, om hva VI opplevde, ble til noe kollektivt ufattelig og usigelig trist. Men samtidig , etterpå, en opplevelse av varme og samhold.
Derfor noe vakkert til slutt: blomkarsen og dillen på hytta som lever og trives i fredelig sameksistens til tross for forskjellene.En varm takk til dere som har fulgt hyttebloggen, takk til familie og venner som har lagt igjen hyggelige kommentarer og en spesiell takk til fire trofaste lesere som jeg ikke kjenner, men som har gitt meg masse glede: Nikoline (så lenge hun blogget jevnlig), Synnøve (alltid med trofaste og oppmuntrende kommentarer), tyske Doris
(levende og morsom - et friskt pust, alltid spennende å lese/lively and humorous - a breath of fresh air, always exciting to read) og Mia fra Søndre Land (interessert og oppriktig, også med en drøm om ett år på hytta).
PS Jeg kommer fortsatt til å titte innom hyttebloggen av og til. Hvis noen leser dette på et senere tidspunkt og har lyst til å kommentere,  gjør det - jeg svarer!

26 kommentarer:

 1. Hjertelig takk for at jeg har fått følge dere gjennom et helt år på deres (og min) drøm om et godt liv på hytta! Nå er jeg en snartur hjemme for å slå plenen og vanne planter inne og ute. Vi er nemlig i tre uker på hytta og storkoser oss! Jeg ble så glad for at du hadde nevnt også meg i det siste innslaget fra hytteåret. Tusen takk!! Håper å høre mere fra dere. Fortsatt en god sommer! Klem Mia

  SvarSlett
 2. Takk for nok en koselig hilsen Mia - kos deg videre på hytta og gled deg til DITT hytteår! Klem tilbake til deg også

  SvarSlett
 3. I'm back from holidays and read this news - time goes on! For all this I want to thank you, all this is beautiful on this earth. With kind regards, Doris

  SvarSlett
 4. I want to tell you that I`m reeally grateful for all your comments Doris - they have all been kind of special and exotic (maybe you`re a professional writer?) And I`m curious avbout the language: why did you at a sudden change from German into English?

  SvarSlett
 5. Vielen Dank für diese Zeilen, nein, ich bin keine Schriftstellerin - was nicht ist, kann ja noch werden! Ins Englische habe ich für Sie zum besseren Verstehen geschrieben, es stimmt, jede Sprache hat ihren besonderen Klang. Norwegisch klingt für mich zum Beispiel wie "außerirdisch, utopisch". Erleben Sie mit Ihrer Familie noch eine gute Zeit auf der Hütte, herzliche Grüße, Do

  SvarSlett
 6. Ihnen einen schönen und interessanten Leben, Doris! Beep, wenn jemals nach Norwegen kommen !

  SvarSlett
 7. Veldig flott oppsummering av året - så fine bilder!! Og velkommen tilbake til sivilisasjonen!

  SvarSlett
 8. Takk skal du ha - gleder meg til det også, sæerlig i dag for her er det flom. Akkurat nå er vi faktisk adskilt fra sivilisasjonen...

  SvarSlett
 9. Savner små hverdagsberetninger fra hyttelivet deres. Det finnes mange flotte bloggadresser, men hvorfor skal alle ha det SÅ FINT hjemme hos seg, at det ser nesten ut som ingen bor i de flotte husene? Savner hverdagsberetninger. Tilbake fra hytta hvor det begynner å bli høstlig med tåke og regn.Vi fant både kantareller og svarte trompetsopp. Det skal bli godt til hyttemiddager!! Mia

  SvarSlett
 10. Nam, det smaker ekstra godt med selvplukket mat! Her har vi funnet kantarell og piggsopp de siste dagene og synes det smaker nydelig til all slags mat. Har trosset vær og vind i dag, plukket villbringebær (absolutt siste sanking) og grillet fisk i lysthuset.
  Hva med en blogg fra deg, som nettopp handlet om hverdagene? Tror mange ville likt noe sånt!

  SvarSlett
 11. En at dere har vært 1år på hytta. Det synes jeg er så imponerendes. Jeg har aldri greid og leve så enkelt som dere gjorde, det må jeg bare innrømme. Jeg skjønner godt at dere sitter igjen med masse fine minner fra det året som gikk.
  Håper du kan blogge litt,selv om hytteåret er v
  over.
  Det som skjedde 22 juli er så tragisk og trist. Vi mistet en ungdom i bygda våres også.

  Å tusen takk for fine ord både på bloggen min og det du skrev i innlegget her. Det varmet skikkelig, og jeg ble nesten litt rørt over så mange gode ord.
  Klem Synnøve

  SvarSlett
 12. Kjære Synnøve
  Flott å få enda en anledning til å takke for alle de hyggelige kommentarene du har lagt igjen her. Du som er blogger selv vet hvor stor betydning det har å ha kontakt med noen du føler vil deg vel!
  Ja, 22.juli - hva skal en si. Så vanvittig.
  Lykke til videre med bloggen din og livet ditt Synnøve!

  SvarSlett
 13. Hei!
  Så koselig at du leser bloggen min.
  Håper alt er bra med deg:-)
  Jeg har tenkt på hvor heldig dere er som hadde muligheten til og følge drømmen deres. Å tilbringe et år på hytta. jeg tror det er viktig å følge drømmene sine.
  Ha en fortsatt fin høst
  Klem Synnøve

  SvarSlett
 14. Hei Synnøve
  Flott å ha kontakt med deg fortsatt! Alt er bra, og vi er fortsatt på hytta (!), men om få dager er landlivet over, og det blir også fint.
  Ja, vi er kjempeheldige - håper at du også får oppfylt dine drømmer!
  Klem fra hytta

  SvarSlett
 15. Savner fortsatt bloggen deres. Vil ønske dere GOD JUL og alt godt i 2012! Mia

  SvarSlett
 16. Kjære Mia, takk for koselig hilsen og de samme gode ønsker for deg!
  Lager du en hverdagsblogg i 2012 kanskje?
  Vi drar på hytta i morgen for å feire jul der!

  SvarSlett
 17. Også vi hadde en herlig hyttejul! Tenk å starte julaften med en skitur etter frokost og oppvask. På hytta blir mann liksom så fort ferdig med alt, kun noen få rom å holde orden i, og da blir det mye tid til annet. Vi har funnet ut at vi egentlig klarer oss veldig bra med kun hytta og det vi har der (og herlig utedo + utedusj:-) ). Men så var det alt det rare mann har i sitt eget hus... Fortsatt god vinter ønskes av Mia

  SvarSlett
 18. Ja, er det ikke rart at en egentlig ikke trenger mer enn det en har på hytta - alt fungerer greit og enkelt! Kjenner meg så godt igjen (også om alt det rare en har i sitt eget hus...)
  Ha fine vinterdager og fortsatt hyggelige hytteopphold Mia!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vinteren er over og påsken står for døra. For en fantastisk mars-måned vi har hatt! Snart ferdig med raking av en stor hage, og på fredag starter hyttepåsken!
   Fortsetter dette været, blir det mye vedkløyving og stabling. Har også tenkt å olje brygga og uteplassen. Masse koselige planer for aktive feriedager!
   Orrhaneleken høres tidlig og sent og antallet småfugler øker hver uke. For en herlig tid!
   Ønsker dere en trivelig hyttepåske :). Mia

   Slett
 19. Kjære Mia

  Fantastisk at du fortsatt husker oss!
  Vi er også påskeinstallert på hytta, men i Trøndelag er det regn, flom, snø, lavt skydekke... Har brukt styggværet til å sy nye trekk til benkeputene i stuekroken og satser på at været bedrer seg etter hvert for vi blir 10 mennesker her i påskedagene.
  Høres fantastisk ut hos dere (tror jeg tar en tur dit),men faktisk har vi rukket å høre em god del av de hjemvendte småfuglene her også (det var noen solstreif her en dag..)
  Ha trivelig hyttepåske dere også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tilbake til sivilisasjonen etter 10 flotte dager på hytta! I natt fikk vi litt sludd, og her nede i bygda regner det. Greit med regn nå etter flere ukers tørkeperiode, hageplantene har godt av vanning.
   Utrolig hvor mye mann rekker å gjøre i løpet av en ferieuke! Vinterveden er på plass, brygga er reparert, har raket ferdig rundt hytta, kjørt bort møbler vi ikke bruker, gått lange turer, spist gode middager og bare KOST OSS!
   En kort arbeidsuke nå og TILBAKE TIL HYTTA. For et herlig liv!
   En vårlig hilsen fra Mia!

   Slett
 20. Hei igjen Mia

  Så flott med gode påskedager! Vi hadde det også fint og drev med mye av det dere gjorde. Men det ble ikke mye raking, nei (snømann derimot...)

  Håper dere får mange fine hytteopphold utover våren, ei praktfull tid!!

  Hvis du fortsatt har lyst til å ha kontakt av og til kan du også bruke e-postadressen min: ingri.garberg@gmail.com

  Ha fortsatt fine vårdager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for mail-adressen din! Her kommer min: mirjaks@online.no
   Ønsker deg en flott vår, både på hytta og hjemme:)
   Mia

   Slett
 21. Takk for hyggelig kontakt i dag. jeg har bladd meg gjennom et inspirerende år. Mange flotte bilder med taanker ord og detaljer rundt en i naturen. Det vitner om livsglede, livsnytelse og livskvalitet. Gleden å"se" naturen og alt omkring en.
  Tusen takk.

  SvarSlett
 22. Så hyggelig med hilsen og gode ord, tusen takk!!
  Ønsker dere alt godt, både på hytta og hjemme, og ikke minst med "hobbyen".
  Ha fine høstdager begge to!
  Ingri

  SvarSlett
 23. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett