søndag 24. oktober 2010

Oktoberblomstring


Nå er det slutt på blomstervellet her på hytta. Godt hjulpet av inn- og utbæring (her har vi masse tid..) har blomstene gått med på å glemme at det er oktober. Men høststormene har tatt knekken på de fleste. Nå har vi bare to: pelargoniaen som skal få stå i vinduskarmen til den er avblomstret


og potterosen som ble kjøpt med blomster på i mai. Den har vært utrolig snill!
 Men hva gjør jeg videre? Kan den overleve vinteren??

3 kommentarer:

  1. Hei
    Ser ut til at dere koser dere på hytta. Hjemmebakt brød til hver helg.Herlig!
    Potterosen skal gå an at den overvintrer ute i bed,men det er vel for seint og plante den ned nå.Har du ikke et litt kjølig rom du kan la den stå i?
    Ha en fin søndagskveld
    Klem

    SvarSlett
  2. Fortsatt blomster, for ikke å snakke om roser, i oktober!!? Du må da være flink og snill med dem. Jeg har nok ikke vært hverken flink eller snill, for her er det ikke en blomst å oppspore, hverken ute eller inne! Og roser kan jeg bare glemme for iår.

    Men rosen din tror jeg du kan "redde" ved å plante den ute i bed. Jeg tror ikke det er for sent, så sant bakken ikke har fryst da. Jeg har sel fått potteroser til å overleve fra år til år ved å plante de ute. Så prøv da vel...

    Ellers så håper jeg at alt står bra til på hytta. Utifra dine koselige innlegg ser det ut som rene idyllen. Med baking, strikking (og flatskjerm...) går nok vinteren radig. Det håper jeg vil være tilfelle her hos meg (selv om vi ikke har flatskjerm da... hihii) også, for jeg har allerede begynt å lengte etter en ny vår og ny hagesesong.

    Klem fra meg. Til deg.

    SvarSlett
  3. Vakkert, vakkert. Pelargonien er litt lang og tynn, men bare la det stå til. Den er jo ganske "nyfødt"....
    Når den er ferdig avblomstret kan du klippe den ned litt - eller vente til våren. Er det varmt nok i rommet, kan den stå i vinduet hele vinteren om du ønsker det, eller stues bort et kaldt og mørkt sted. (IKKE kuldegrader)
    Har dessverre ingen råd om potteroser. Derimot vet jeg litt om pelargonier, så om noen trenger råd om vinterlagring m.m., kan de lese det her:
    http://buldr.no/2009/06/28/vokt-deg-for-pelargonium/
    (Håper det er greit med en link. Skjønt dette er vel bare en adresse som må limes inn i adressefeltet i nettleseren)

    SvarSlett