fredag 28. januar 2011

Isfiske


Her skal det bores fiskehull ja!


 Snø og is skal bort


Men blirre no fisk da?


JESS!!


og snipp, snapp, snute!

onsdag 26. januar 2011

Avslørende


Herlige istapper. Det vil si. Vi syntes det, men det er lenge siden!


 Nå derimot vet vi at istapper betyr takarbeid.


Og lysene på peishylla brente ned på nix tid da det blåste som verst for ei drøy uke siden. Til våren får vi det travelt her...

mandag 24. januar 2011

10tommers og VHS


Da denne fjernsynskassen kom i hus på 70-tallet var det nesten en umoralsk begivenhet. For en skulle da ikke ha fjernsyn på hytta! På hytta skulle folk nyte naturen, bære ved og vann og tenne stearinlys. I dag er 70-tallstv`n byttet ut med en flatskjerm og forvist til sovehytta. Den tar ikke mot signaler fra omformeren lenger, men er likevel elsket, særlig på regnværs- og minusmerenntjuedager når ungene kryper opp i sengene og koser seg med de gamle klassikerne og den 30 år gamle movieboksen. Og hva bryr vel fireåringer seg om at utstyret er gammelt og rart?

lørdag 22. januar 2011

Vintermorgen


Noen dager er vårlengselen INTENS!
Så kommer en morgen som dette, og da er januar PERFEKT! 


Eller hva?

torsdag 20. januar 2011

Gårdsegg


Livet på hytta er anderledes enn bylivet. Gledene er flere. Og enklere. (Har en eller annnen gang sett en undersøkelse som viser at folk på landet ler mer - noen andre som har vært borti det der?)
 Når jeg kommer hjem fra nabogården etter å ha kjøpt 30 egg er det en helt annen og hyggeligere opplevelse enn å putte et par storpakninger opp i ei handlevogn. Koselig å se at egg er egg og vite at hønene har hatt det bra!

tirsdag 18. januar 2011

Lille speil på veggen der


Ikke bare fikk vi innpass i sivilisasjonen igjen - vi ble rett og slett siviliserte!
For vi har kjøpt et hel-speil. Noe sånt har det ikke vært  behov for her, for etter feriene og helgene dro vi til byen og shinet oss opp. Nå derimot...

søndag 16. januar 2011

Værfast!


Kom oss rett og slett ikke ut til sivilisasjonen i går.
Nærmeste bilvei var i arktisk forfatning...


Også rundt hytta var det rokk og fokk, fokk og rokk!



og så vi, som har så dårlige uthusdører!


Men vann må vi ha, og det sørget stråhattmannen og bikkja tappert for (noen som ser vannbøtta?)


Puh, godt å komme inn i varmen!!

torsdag 13. januar 2011

Hytte-gnom


En sliten erica, ei lykt og en gnom pryder (?) inngangen til sovehuset på hytta. Gnomen er søt. Sier kvinnene. Gnomen er fæl. Sier mennene. Søt eller fæl? Bli med på en meget vitenskapelig undersøkelse - skriv søt eller fæl i kommentarfeltet og sett eventuelt mann eller kvinne i parentes. Hytta takker Dem!

tirsdag 11. januar 2011

Vær og vind


Om sommeren er det idyllisk at hytta ligger tre meter fra vannet.
En midtvintersdag med vindstyrke 20, tja... 
Do-sida var ett av få steder som var uberørt da vinden nylig var på sitt voldsomste.


 Taksnøen over gjesterommet var også urokkelig og henger fortsatt intakt. Men både i gjesterommet og uthuset hadde vindstyrke 20 presset løssnø inn gjennom de gamle, skakke ytterdørene.


Og på utekjøkkenet er det nok lenge til noen skal vaske kopper eller rense fisk i ettermiddagssola...

lørdag 8. januar 2011

Hvitt

 

Kjøkkentaket på hytta er endelig malt, nye knotter montert på de små skuffene, og hengsler festet.


Til og med oppfordringen om å kysse kokken er på plass. Men når "alle" nå har malt "alt" hvitt, og markedet er mettet: hva finner de som vil tjene penger på da? Bladde litt i en interiørbrosjyre fra et malingsfirma i går og ser at der i gården går det i "fjellets glød" !


Det er nemlig sånn at når VI kommer så langt at vi skifter ut det gamle, vips så er trenden  ute...

torsdag 6. januar 2011

Hundrevis av venner


Noen spør om det blir ensomt her. Svaret er at vi har mer besøk på hytta enn i byen. Her er det fortsatt nabokultur for å stikke innom, og familie og venner slår seg ofte til ro en dag eller tre når de kommer. Og så har vi fuglebesøk!


Stråhattmannen mater småfuglene med 150 kilo solsikkefrø i løpet av vinteren. Vi har besøk av flere slag meiser, dompap, spetter, grønnfink, nøtteskrike og grønnsisik, og de mesker seg med godis så lenge dagslyset varer. Et ekornpar har også oppdaget solsikkestedet og herjer i foringsautomaten for å få frøene ned på marka.


(Et innlegg om fugler og ekorn med bilde av bare EN fugl og ingen ekorn avslører at verken zoomen eller tålmodigheten har strukket til..)

tirsdag 4. januar 2011

Lysere!


Hvis dette bildet var tatt for ei uke siden på samme tidspunkt og med samme vær, ville himmelen vært mørkere. Det HAR blitt lysere, og her på hytta jubler vi for hvert ekstra lysminutt vi får. Til tross for at vi, i motsetning til de fleste, kan være utendørs når januarsola står på sitt høyeste. Men den lyseste delen av døgnet er fortsatt for kjapp for oss. Den skal rekke til å dra på tur, til å hugge is og hente vann, til å skufle snø, til å mate fuglene, til innbæring av ved og til vedhugging for neste år.
Det er koselig med levende lys, men gleder meg til behovet oppstår først etter kl 19...

søndag 2. januar 2011

Januar-snø


Mer enn 25 av kuldegradene forsvant plutselig. Og så kom snøen!
 Stråhattmannen arbeider iherdig med snøskuffa og nekter å anskaffe freser.


Så hva er best - kulde eller snø? Stråhattmannen og jeg er enige:
SNØ!